Marcel in Curacao

Curacao

Nederland

8 september 2008 by Marcel Roes

Op maandag 1 september 2008 kwam de reis ten einde, en daarmee is Curacao uit het oog maar allerminst uit het hart. Want couplet zeven van de 'Himno di Korsou' leert ons:

I ora nos ta leu fo'i kas
nos tur ta rekorda
Kòrsou, su solo i playanan,
orguyo di nos tur.

(Als we ver van huis zijn,
herinneren we ons,
Curacao, zijn zon en stranden,
ons aller trots.)

Wie zijn interesse in Curacao een vervolg wil geven, kan terecht bij onder meer curanieuws.blogspot.com, www.amigoe.com en www.radiokorsou.com.

Op woensdag 27 augustus woonde ik Aruba een vertoning bij van de documentaire "Op zoek naar roots". De initiator van het project, professor Alex van Stipriaan, leidde de vertoning in met een praatje over het theoretische kader van het project en de totstandkoming van de korte documentaire. Hij wil met het project aantonen dat wat mensen beschouwen als hun onloochenbare roots, bestaat uit een combinatie van objectieve feiten en subjectieve keuzes. Menig Antilliaan zal menen dat zijn roots liggen in Afrika, maar wat als blijkt dat een der voorvaderen een Nederlander was, of Duitser, of Japanner? Maken die contreien dan ook niet deel uit van je 'roots'? Zijn 'roots' niet per definitie bont en hybride, en deels een constructie van je eigen wil en creativiteit? Zie: www.mijnroots.nl


The cinemas; een van de twee filialen in Oranjestad, Aruba.


Toren om flamingo's te bekijken in banda abou. De toren is enkele maanden geleden gebouwd en wordt amper gebruikt. Geen wonder met zo'n paadje voor waaghalzen.


Tele museum, een gratis museum in Punda over telecommunicatie. Het museum was gesloten vanwege een defecte airconditioning.

Schoolbord in Carines huis.


Het vliegtuig dat me twee uur later dan gepland weer naar Nederland bracht.

Poes weer op schoot.

Filed under having 2 reacties