Marcel in Curacao

Curacao

Parke Tropikal 2

11 december 2009 by Marcel Roes

Anderhalf jaar na mijn vorige bezoek aan de gratis dierentuin Parke Tropikal lijkt alles bij het oude te zijn. De locatie oogt nog steeds verwaarloosd en gezien de staat van de kooien ietwat onveilig, maar het is bewonderenswaardig dat de beheerders de dierentuin in leven houden. In het park zijn voldoende bomen geplaatst, en de kooien bevatten panelen, zodat de dieren in de schaduw kunnen toeven. De vogels krijgen op tijd hun zaad, de roofdieren hun vlees, en voor de homo sapiens is er een snek met drank, pastechi en kroket.

Toch zijn enkele zaken in en rond Parke Tropikal veranderd. De Chuchubiweg is eerder in december getrakteerd op een nieuwe laag asfalt, alsook kunststof buizen om overtollig regenwater te lozen. Daardoor is de weg bij Parke Tropikal meteen de beste en gaafste op het eiland.
Afgelopen zomer werd
Joost Pronk, de secretaris van de dierentuin, gearresteerd vanwege vermeende smokkel van tropische vogels. Pronk heeft verklaard dat hij de winst van de stiekeme handel in zeldzame vogels gebruikt ten bate van Parke Tropikal. Pronk heeft vele talenten: secretaris, autohandelaar, Robin Hood en ook nog columnist. Voor zijn arrestatie leverde Pronk namelijk verwoed bijdrages aan de rubriek "ingezonden brieven" van de krant Amigoe. In 2008 beklaagde hij zich in een brief over politici en "al onze boeven op het eiland".
Sindsdien is Pronk uit de rubriek vertrokken, als een dief in de nacht.


Kip op jacht naar vlees van de tijger.

Trotse gier.

Filed under having  

0 reacties: