Marcel in Curacao

Curacao

Aloe vera plantage

24 juli 2008 by Marcel Roes

Veel zon, weinig regen. Toeristen kunnen dat waarderen, maar groente en fruit zijn minder tevreden. Toch zijn niet alleen cactussen bestand tegen de dorre Curacaose grond. Vlak naast de Ostrich Farm bevindt zich de Aloe Vera Plantage. Beide ondernemingen zijn in handen van Mervyn Malan. De wortel van aloe vera heeft slechts enkele druppels water nodig om de plant tot wasdom te brengen. Afgelopen zaterdag kreeg ik gedurende een kwartier een rondleiding op de plantage.
Uiteraard worden er op het terrein ook producten verkocht met een hoge concentratie van aloe vera, zoals shampoo, facial scrub, spray tegen insecten en een wonderzalf met 98% aloe vera die helpt tegen alle kwalen ter wereld. Ook te bestellen via www.aloecuracao.nl.
Frisdrank met aloe vera wordt in Curacao verkocht onder de merknaam Sentebibu. Dat betekent 100 jaar, en dat kan je worden door braaf elke dag een liter achterover te slaan.


100% geconcentreerd aloe vera sap. De onderneming CurAloe verkoopt dit concentraat aan de farmaceutische- en parfumindustrie.

De hal met machines om de planten te strippen, uit te persen en om het concentraat te verwerken.
Boekhandel Mensings, waar ik een boek kocht over de geschiedenis van Curacao 1499-1999 en een boek van een der bekendste Curacaose schrijvers Tip Marugg.


De Curacaose vestiging van de Amerikaanse keten Danny's. 24 uur per dag geopend voor sandwiches en gegrild vlees.

Filed under having  

0 reacties: