Marcel in Curacao

Curacao

Goon Lee

22 juli 2008 by Marcel Roes

De Christoffelberg wordt aangemerkt als het hoogste punt van Curacao.
Fout! Het hoogste punt van Curacao is de bamiberg van snek Goon Lee.
De hoeveelheid voedsel die deze Chinese snek te Brievengat kwijt kan in dozen van piepschuim grenst aan het absurde. Het is verleidelijk om bij een snek te kiezen voor de portie 'grandi'. Ook dan kost het menu in Hollandse ogen een habbekrats.

Bami speciaal kost 13,50 gulden (5 euro) en behelst een zakje kroepoek, een berg bami, gebakken banaan, een kippenpoot, een stok sate en vijf plakken gepaneerd varkensvlees. Babi pangang en andere toppers uit de Hollands Chinese keuken staan niet op het menu, maar met deze smakelijke combinatie hoef ik daar niet om te treuren. Ook na een week hongerstaking zou ik de grandi portie niet achter de kiezen kunnen krijgen. De ratten in de containers op de manege zijn dus ook fan van Goon Lee.

De kakkerlakken zijn eveneens hongerig. De afgelopen weken hielden ze zich koest, maar maandagavond hadden ze een legertje gerekruteerd. Ze staakten de oorlog nadat ze acht strijders verloren.


Bami speciaal van Goon Lee.

Filed under having  

2 reacties:

Anoniem zei

Hallo Mars,

De foto geeft toch een wat "greasy" indruk (zie ik ketchup en mayonaise met mie??). Gelukkig dus maar dat er gebakken banaan bij is, als vervanger van groenten en aanvulling voor de nodige vitaminen!

Eet smakelijk

Wim

Wim

Marcel Roes zei

Bon dia Wim,

Eerst je vraag over de slaven.
Curacao was in regel geen eindpunt. Zodra ze waren opgeleid werden ze, uiteraard tegen een hogere prijs, verkocht aan buitenlanders.
En de slaven die zich te weinig ontwikkelden, bleven dus op Curacao.
Een Marokkaans ex-buurmeisje hier op de manege meent daarom dat de "yu di Korsou", de echte Curacaoenaars, dus eigenlijk bestaan uit afgewezen slaven.

Ze werken in Curacao inderdaad op plantages, alhoewel door de droogte landbouw hier een problematische kwestie is.

Dan nu de sneks. Het verschil tussen een Hollandse snackbar en een snek in Curacao is dat het vlees niet wordt gefrituurd, maar op de grillplaat wordt bereid.

En dan natuurlijk geen uit de fabriek gerolde hapjes als kroketten en kipsticks, maar grote porties 'echt' vlees.

Geliefde gerechten zijn spareribs (met batata / patat), lomito (ossenhaas), kabritu stoba (gestoofd geitenvlees) en roasted chicken.