Marcel in Curacao

Curacao

Poko poko

19 juni 2008 by Marcel Roes

In Nederland wordt momenteel het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties gevoerd. Deze POK is door de Curacaose oppositiepartijen al omgedoopt tot pokke-overleg. Hero Brinkman (PVV) zal zich kunnen vinden in deze verbastering, getuige zijn weblog waarin hij de Eerste Kamer omschrijft als "echt een prachtige zaal om in weg te dutten".
Curacao levert in elk geval genoeg gespreksstof op. De schuldsanering. De vervuiling door de raffinaderij. De corruptie. De fiscale structuur, waar kamerlid Ronald van Raak (SP) scherpe vragen over stelt. De criminaliteit - afgelopen weekend is de Nederlandse uitbater van restaurant Larousse te Otrobanda vermoord.
Of POK behalve nieuwe, meters dikke dossiers ook echt iets gaat opleveren valt te bezien. Tot verdriet van menig Curacaoenaar raakt het ideaal van Pais Korsou (land Curacao) steeds verder uit zicht. POKo POKo, rustig aan.

Sportief nieuws is ook voorhanden. Afgelopen zondag heeft het nationale elftal van Nederlandse Antillen de uitwedstrijd in Haiti afgesloten met 0-0. Komende zondag is de thuiswedstrijd. Keurig om 18 uur, zodat Antillianen niets hoeven te missen van het ek voetbal.

Ik sluit af met schaamteloze spam. Bezoek allemaal de nieuwe dienst van mijn werkgever MD Info: Newsselect. "Newsselect is een nieuwsservice, die u gratis op uw site kunt plaatsen. Newsselect biedt actueel branchenieuws in combinatie met een advertentie."

Filed under having  

1 reacties:

Mam zei

Hallo Marcel,

Moet jij straks ook voor Newsselect gaan werken?

Het zal ook mij benieuwen hoe het POK overleg afloopt. Hopelijk meer dan dossiers.

Veel plezier met alle voetbal.
Ben je voor Guus of voor Marco zaterdag;-)?