Marcel in Curacao

Curacao

Bonaire

15 augustus 2008 by Marcel Roes

Komende maandag verlaat ik het zonnige, kalmerende en soms ondoorgrondelijke Curacao.
Schiphol hoeft echter nog niet te worden bedekt met verwelkomende spandoeken, want ik stap in het vliegtuig richting Bonaire. Diverse Curacaoenaren hebben me, wellicht verblind door trots, verteld dat op Bonaire weinig anders is te zien dan zand en ezels. Daarmee bedoelen ze overigens de grijsharige beesten en niet de Bonaireanen. Daarom heb ik de oosterburen al omgedoopt tot Boringaire.
Ook in Bonaire is niet iedereen tevreden met de staatskundige vernieuwingen. Vorige zaterdag gingen 300 Bonaireanen de straat op voor de manifestatie "Awor ta e ora" (Nu is het de tijd). De coordinator van de beweging Awor ta e ora, Jopie Giskus, bepleit dat de overheid de stem van het volk moet peilen via een referendum. Volgens Giskus heeft de beweging 2.635 handtekeningen verzameld. Dat is veel, want Bonaire telt tegen de 15.000 inwoners.

De sprinter Churandy Martina komt vrijdag tijdens de Olympische Spelen in actie op de 100 meter. De eerste serie wordt al om 9:45 plaatselijke tijd gelopen, en de halve finale vindt 12 uur later plaats. Mijn voorspelling is dat Churandy zich op zijn exclusieve wondersloffen plaatst voor de finale, maar helaas blijft steken op plaats zes of zeven. Zijn schoenen zijn op maat gemaakt door Nike. De twee andere Antillianen in China zijn de schutter Philip Elhage en de zwemmer Rodion Davelaar. Beide zijn in de achterhoede geeindigd.
Aruba zond slechts twee atleten naar de zomerspelen. De judoka Fiderd Vis verloor in de eerste ronde van Guo Lei, en de zwemmer Jan Roodzant zwom op de 100 meter de 53e tijd. Een plek bij de beste 16 was vereist om te zwemmen in de halve finale.

Amigoe maakte dinsdag 12 augustus een blunder. Op de voorpagina stond een kort artikel over de spectaculaire zichtbaarheid van de planeet Mars op 27 augustus. De journalist baseerde zijn stukje op geruchten en kolder op internet.


Libanese grillroom "The green house" in Santa Maria.

Filed under having  

0 reacties: