Marcel in Curacao

Curacao

Landhuis Savonet tweede poging

18 augustus 2008 by Marcel Roes

Ook de tweede poging om het evenement bij Landhuis Savonet te bezoeken, bracht geen succes. De poort van het Christoffelpark was gesloten, en daardoor was het niet mogelijk om het landhuis te naderen. Aan de andere kant van de Weg naar Westpunt waren enkele kraampjes en een podium verrezen, zodat het publiek alsnog vermaakt kon worden.
Carine stuitte op de politicus, radiomaker en voormalige sociale werker Helmin Wiels (Pueblo Soberano), en hij wist te vertellen dat de Nederlandse eigenaar van het park om een of andere reden geen zin had om de poort te openen. Wiels hekelt dat alsmaar meer openbare gebieden zoals baaien en natuurgebieden in handen komen van Nederlanders. En zo speelden ook in 2008 raciale verhoudingen een rol, op de dag dat de slavenopstand van 17 augustus 1795 werd herdacht.

Antillianen hebben een topatleet om trots op te zijn. Churandy Martina verbeterde in drie opeenvolgende sprints zijn persoonlijke record op de 100 meter. Met een pr van 9,93 eindigde hij in de finale als vierde. Dat is een vervelende en wellicht de meest vervloekte positie, maar het is tevens de meest roemruchte prestatie van een Antilliaanse (Curacaose) sporter ooit.

Ironische naam voor een Antilliaans koffiehuis. Een shon was de heerser van een plantage, oftewel een slavendrijver.

Sla op een trommel en Antillianen komen in beweging.

Mijn toekomstige 'kas' in Sunset Heights.

Helmin Wiels.



Kerk in Santa Maria.

Filed under having  

0 reacties: