Marcel in Curacao

Curacao

Vlindertuin

24 augustus 2008 by Marcel Roes

Vlinders, vlinders, vlinders, niet in de buik maar wel overal om het hoofd. In de Butterfly Garden Curacao te banda abou hoef je niet lang te speuren naar de circa 350 vlinders. De tuin is beschermd met dubbelzijdig gaas, zodat het zelfs de meest desolate vlinders niet lukt om te ontsnappen. Een handjevol vogels wacht stilletjes tot de vlinders dood ter aarde storten. Een vlinder leeft slechts twee weken, dus voor de vogels is er dagelijks een vers hapje.
Aanvankelijk wilden weinig vlinders met de vleugels wapperen. Het had net geregend en koudbloedige dieren doen dan graag een dutje. Twee Amerikaanse koppels lieten hun kinderen los in de vlindertuin, en door hun grijpgrage handjes en sprintjes door de struiken werden de vlinders gedwongen om te vliegen.

Zaterdag werd Curacao geteisterd door twee 'warwaru`s' oftewel wervelwinden. In het midden van het eiland zijn diverse daken verwoest en bomen gesneuveld. In die wijken zijn de huizen vrij klein en weinig solide, zodat ze een makkelijke prooi zijn voor krachtige wind.


Filed under having  

0 reacties: