Marcel in Curacao

Curacao

Malta

21 mei 2008 by Marcel Roes

Bon Bini zit zonder Polar! Sinds een kleine week zijn zowel de grote als kleine blikjes Polar uit de supermarkt verdwenen. Het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties en het onderzoek naar de Isla raffinaderij moeten maar even wachten, Curacao heeft nu een dringender probleem.

Om de dorstige dagen te doorstaan heb ik geinvesteerd in enkele blikjes malta. Onder de drie schappen met bier zijn twee schappen ingeruimd voor malta. De smaak van malta kan slechts via één term adequaat worden beschreven: roggebroodsap. Malta schijnt in de tropen gretig aftrek te vinden. Ook in bijvoorbeeld Nigeria is het drankje zeer gewild, en heeft Amstel zelfs een website geopend waar Nigeriaanse liefhebbers van Amstel Malta kunnen meedingen om een rol in een Nigeriaanse film.
De bemoeienis van Amstel met malta verraadt dat het drankje verwant is aan bier. Het brouwsel is echter in tegenstelling tot bier niet vergist, en bevat daardoor geen alcohol. Ook in Bon Bini is Amstel Malta verkrijgbaar, evenals moutdranken van Polar (Maltin), het Arubaanse Balashi en het Deense Vita Malt. Op de website van Vita Malt prijken drie donkere drinkers, die niet zo Deens ogen.
Malta vereist enige gewenning, en vanwege de zoetheid is het niet de ideale dorstlesser. De drank is echter wel voedzaam, en dat biedt kansen op de Nederlandse markt met zijn talloze haastige consumenten die geen tijd willen nemen om een fatsoenlijke boterham te smeren. Ik heb al de slogan bedacht: "Tijdgebrek of hoge nood? Drink vloeibaar roggebrood!"


Maandag was ik met mijn metgezellen op de manege Bard en Pascalle in het cafe De Tropen, waar elke maandag diverse teams elkaar bekampen tijdens de "quiz night". Na een half uur hadden we genoeg gezien. De vragen waren te specialistisch ("Hoeveel wagens met een motor van Ferrari haalden de eindstreep in de vorige Formule 1 grand prix?") en doordat elk team het antwoord op een papier moest inleveren, was het ook niet spannend om te zien. De quiz zou levendiger zijn als de teams direct een antwoord moeten geven, waarbij het snelst gegeven goede antwoord punten oplevert.
Overigens was het bezoek aan De Tropen niet geheel mislukt, want ik heb er een smakelijke mixed grill en warme strudel genuttigd voor nog geen 30 Naf.
Daarna wilden we het happy hour van het TMF Cafe in de wijk Salina bezoeken, maar het cafe was even onvindbaar als het station op mijn televisie. De volgende halte was Mambo Beach. We waren net op tijd om te zien dat het laatste plukje personeel vuilnis verzamelde en de luiken sloot. We lieten ons niet zomaar isoleren van het nachtleven op Curacao en reden plankgas naar Soprano's Piano Bar in het Rif Fort te Otrobanda. Daar hebben we geprofiteerd van het happy hour van 23 uur tot middernacht, terwijl een klein Australisch mannetje piano speelde en liedjes vertolkte van onder meer Robbie Williams en de onvermijdelijke Beatles.
De route naar de in Punda geparkeerde auto was ontoegankelijk gemaakt doordat de pontjesbrug was geopend. Pascalle vreesde dat de brug pas in de ochtend weer zou sluiten. Ik zei dat Punda en Otrobanda geen vijandige stadsdelen zijn zoals Oost- en West Berlijn en dat de pontjesbrug niet de functie heeft van de Berlijnse muur. De brug is normaliter 's nachts ook begaanbaar. Pas na enkele minuten werd duidelijk waarom de brug was geopend: een gigantische olietanker vaarde door de Annabaai.

Pontjesbrug at night.

Filed under having  

1 reacties:

Mam zei

Hallo Marcel,

Als ik het zo lees, zijn vooral de nachten zwaar op Curaçao.

Stranden die sluiten, bruggen die openen, hoeveel ellende kan een mens aan op een nacht en dan ook nog zonder Polar.

Vanaf hier wens ik je sterkte.
Houd moed en alles sal reg komen.

Liefs en sunchi