Marcel in Curacao

Curacao

Vlootdagen

18 mei 2008 by Marcel Roes

Van vrijdag 16 mei tot en met zondag 18 mei is Willemstad het toneel van het Caribbean Navy Festival. En omdat het helemaal niet nodig is om een inheems festival een Engelse naam te geven, wordt ook wel naar het evenement verwezen als de Vlootdagen.
Tijdens de vlootdagen zijn onder meer enkele schepen van buiten en binnen te bezichtigen, Nederlandse en Antilliaanse mariniers geven informatie en demonstraties, voor kinderen is een klimwand opgericht en op zondag vindt de Koninginneloop plaats. Het parkoers van tien kilometer voert langs de drie bruggen die naar onze Nederlandse koninginnen zijn vernoemd. Tien kilometer rennen onder de tropische zon - ook al gaat het inschrijfgeld naar het goede doel, dat is iets te veel van het goede.

Het marineschip Van Galen.Mariniers kunnen ook steeldrums navigeren.

De vlootdagen hadden niet ieders aandacht.

Wedstrijdje broekhangen. Deze man werd uit zijn rolstoel getild en verpulverde vervolgens het record, en maakte ondertussen salto`s.

Jong geleerd is oud gedaan?


Blikjes met de Nederlandse driekleur omgooien; dit spel zal de Curacaose oppositiepartijen wel bevallen. Van Chippie naar Amstel en weer terug. Reclamebord aan de rand van het Brionplein in Otrobanda.
Ik droeg weer het shirt met de blauwgele vlag van Curacao. Op dit shirt heb ik echter geen recht. "Yu di Korsou" (Kind van Curacao) is de trotse benaming voor mensen die op Curacao zijn geboren en getogen.


Restaurant De Gouverneur schenkt tijdens de Vlootdagen de cocktail Submarine.
Zo te zien 40% zeewater, 40% zeewier en 20% motorolie.
Een van de meest trendy restaurants van het eiland: Cinco. Elke zaterdag een Indonesisch buffet, onbeperkt eten voor 42,50 Naf.

Filed under having  

2 reacties:

Mam zei

Van vrijdag 16 mei tot en met donderdag 18 mei????

Hoe lopen de dagen daar?

Hier is het zondag 18 mei. Aline is vandaag 34 geworden.
Dus gefeliciteerd met je zuster.

Ik neem aan dat het gewoon een tikfoutje is en dat de dagen dezelfde volgorde hebben;-)

Bon diadomingo.

Ku stima,sunchi,

Mam

Marcel Roes zei

Na bestudering van de kalender heb ik het toch maar gewijzigd in zondag :)

Masha pabien van harte met Aline!