Marcel in Curacao

Curacao

Antillen - Bolivia 3-0

12 april 2008 by Marcel Roes

En alweer heeft een nationaal team van Nederlandse Antillen een ander Zuid-Amerikaans land over de knie gelegd. Werd twee weken geleden het nationale voetbalteam van Nicaragua naar huis gestuurd met een smadelijke nederlaag, dit keer werd geen genade getoond voor het tennisteam van Bolivia.

Vrijdag begon de play-off in de Americas zone group II. De 22-jarige in Renkum geboren Romano Tatuhey had geen kind aan Mauricio Doria Medina: 6-3 6-4 6-4.
De 21-jarige Alexander Blom, nummer 1.092 van de mondiale ranglijst, had zijn zes voorgaande partijen in de Davis Cup allemaal verloren. Tegen José-Roberto Velasco was hij hard op weg om voor de zevende maal het hoofd te buigen. Na twee verloren sets moet Velasco zijn bevangen door de hitte, of zijn drankje was vergiftigd. Hoe dan ook, ineens won Blom twee sets op rij met 6-0, en in de vijfde set trok hij nipt aan het langste eind: 4-6 2-6 6-0 6-0 7-5.
In 2005 speelde Blom trouwens in de Davis Cup tegen de Braziliaan Guestavo Kuerten, drievoudig winnaar van Roland Garros. Het werd 6-1 6-3 6-2 voor 'Guga'.

Zaterdag vormden
Romano Tatuhey en Martijn van Haasteren het dubbel. Aan de andere kant van het net stonden de Boliviaanse Mauricio's: Doria Medina en Estivariz. Dit duel in het sportcentrum SOV Asiento heb ik vanaf de tribune gevolgd. Ondanks de gratis toegang was de opkomst matig. Een kleine 100 man waren rond 10:30 present om het Antilliaanse team naar de overwinning te klappen, stampen en juichen. De psychologische oorlog brak reeds uit tijdens het spelen van de volkslieden. De nationale hymne van Bolivia werd aangekondigd, de Bolivianen klemden hun handen al devoot tegen het hart, en vervolgens bleef het zo'n vijf minuten stil. Voor het Antilliaanse en ook het Curacaose volkslied werd de microfoon overgedragen aan een zangeres. De vogels in de nabijgelegen bomen waren er stil van.
De eerste set was een snelle prooi voor het Antilliaanse duo.
n break was voldoende, en het team kreeg zelf geen enkel breakpoint tegen. De twee bleken complementair te zijn: Van Haasteren is een fragiele speler die graag het net opzoekt om te volleren, terwijl Tatuhey krachtigere slagen in huis heeft en zich meer thuis lijkt te voelen op de baseline.

In de tweede set verzuimden ze om de breakpoints te benutten, maar wederom werden de Bolivianen geen breakpoints gegund. In de tie-break ging het gruwelijk mis: bij een voorsprong van 6-2 werden vier setpoints op rij niet benut. De Bolivianen werkten ook nog een vijfde en zesde setpoint weg, en waren zelf koelbloedig genoeg om de tie-break te winnen met 10-8. Het duo uit Bolivia had trouwens de beste serveerder in huis. Geen idee wie het was, dus laten we hem Mauricio noemen.
In de derde set slaagde Bolivia er voor het eerst en laatst in om de service van Ned Antillen te breken. Geen ramp, want AHO (Antillas Holandesa) had daarvoor al een breakpoint tegen Bolivia benut. In de tie-break werd een achterstand van 3-4 omgebogen in winst: 7-5.
De vierde set leverde zelfs twee breaks op voor Tatuhey en Van Haasteren. Het duo speelde agressiever, en ballen die in de voorgaande sets nog in het net verdwenen of uit het veld zeilden, werden omgezet in loepzuivere 'winners'.

Bolivia degradeert naar groep III, terwijl Nederlandse Antillen het in 2009 weer mag proberen in groep II. De Antilliaanse tennisbond schijnt in onmin te leven met de Antilliaanse sterspeler Rojer (zo'n drie jaar terug de nummer 250 van de wereld). De bond moet ervoor zorgen dat Rojer volgend jaar wordt geselecteerd, anders krijgt NA weer een pijnlijke nederlaag te verwerken zoals eerder dit jaar tegen Ecuador (4-1).


Missie volbracht.
Voor het begin van de dubbelpartij wisselden beide landen cadeautjes uit.
Martijn van Haasteren geeft het racket de schuld.
Hij lijkt een beetje op de voormalige nummer 1 van de wereld Juan Carlos Ferrero.

Romano Tatuhey haalt uit met zijn backhand.


De huurders van de appartementen op de manege kwamen vrijdag tezamen voor een barbecue. Op de verpakking van de 'ligther fluid' staat dat je de vloeistof niet moet sproeien op gloeiende kolen. Deze foto bewijst dat de pyromaan met de demonische blik het etiket niet heeft gelezen.




Vanwege alle grappen over gebraden poes smeekt Dushi om genade.

Filed under having  

2 reacties:

Anoniem zei

Ach ja, Dushi is toch duidelijk anders dan Candy; die eist (en vaak luid mauwend of blazend)!



Wim

Anoniem zei

Ik heb zijn drankje vergiftigd swaa tegen die boliviaan, had alleen mijn boot nog niet klaar liggen! Je bent dus een echte tennisfan en een onwijze goede tenniser als je zo commentaar kan geven :)