Marcel in Curacao

Curacao

Makamba Beach

9 april 2008 by Marcel Roes


Dit zijn de strandstoelen op Mambo Beach, dat door Nederlanders is gekaapt en daarom een andere naam verdient: Makamba Beach. Op dit strand treffen Nederlandse stagiairs en toeristen elkaar, op deze zandkorrels is een veilig en vertrouwd blank getto gesticht. Komende Koninginnenacht treedt Guus Meeuwis op, vorige week was de band van radiomaker Edwin Evers geprogrammeerd. De website www.mambobeach.com is duidelijk niet gericht op Antilliaanse huishoudens, want de site bevat te veel overbodige flash-animaties en muziek voor een inbelverbinding.
Het restaurant op Mambo Beach durf ik, ondanks mijn beperkte kennis van het aanbod, een van de duurste van het eiland te noemen.

(Gamba, red snapper en tempura: met deeg omhulde en gefrituurde groenten)

Toch heeft Mambo Beach een aardige attractie. Elke dinsdag om 21 uur wordt in de open lucht gratis een film vertoond. Eén scherm wordt gericht naar de gasten die nog eten, en de twee andere schermen zijn zichtbaar via de ligstoelen. Op nog geen tien meter afstand ritselen de tere golven, terwijl de zeebries af en toe het projectiescherm laat wapperen. De vertoning van vanavond was de romantische komedie Liever Verliefd.

Ik bracht de avond door met Ingrid. Ze is geboren op Curacao maar deels opgegroeid in Nederland, en werkt voor een beveiligingsbedrijf. Haar kleine huis in Otrobanda heeft geen raam in de huiskamer. Daardoor lijkt het binnen de vier bakstenen muren een bunker, maar het voordeel is de relatieve koelte. Ze wil haar auto verkopen, en daarom opperde ik om voor haar een advertentie te plaatsen op de Antilliaanse marktplaats. Klik hier.



Filed under having  

1 reacties:

Mam zei

Hoi Mars,

Als we zo'n strand is bij Katwijk plaatsten?

Moeten we het wel overdekken en verwarmen :-)

Maar het bier is daar in ieder geval goed en koud.

Proost!