Curacao

2-0 !

27 maart 2008 by Marcel Roes

Nederlandse Antillen - Nicaragua 2-0

Met goals van (onder voorbehoud) Loran (1-0 vlak voor rust) en Zimmerman (penalty).
Tevens werd de 3-0 volstrekt ten onrechte en om ridicule redenen afgekeurd. Na de eerste treffer stond de lat 2-0 in de weg. Daar staat tegenover dat een blunder van de Antilliaanse keeper net niet werd afgestraft met de gelijkmaker. De spelers van Nederlandse Antillen bestookten de keeper van Nicaragua zo'n tien keer met gevaarlijke schoten, terwijl Nicaragua slechts driemaal de bal richting het vijandelijke doel kon poeieren.

De Antillianen waren groter, sneller en technisch behendiger dan hun tegenstanders. Op één vlak bleken de Nicaraguanen echter bekwamer: schoppen. Vroeg in de tweede helft moest een speler van Nicaragua met rood het veld verlaten.

Het stadion Ergilio Hato was bomvol. Zo'n driekwart van de aanwezigen droeg de door Maduro & Curiel`s Bank gesponsorde witte t-shirts. Jeugdige bezoekers trommelden opblaasbare drumsticks tegen elkaar en scandeerden: Antillas, Antillas, Antillas!

Het tenue van Nederlandse Antillen: wit met blauwe accenten en een oranje broek plus rugnummer.

Van afstand foto's nemen van rennende voetballers is lastig. Daarom voor de verandering een filmpje: