Marcel in Curacao

Curacao

Pasen

22 maart 2008 by Marcel Roes

In Nederland wordt regelmatig geklaagd over de haast waarmee Sinterklaas- en Kerstartikelen worden verkocht. In oktober worden de chocoladeletters al uitgestald voor de kassa, en in november zijn her en der al adventskransen zichtbaar. In Curacao kunnen ze er wat betreft Pasen echter ook wat van. Een feestwinkel in Brievengat is bijvoorbeeld al wekenlang geheel gericht op Pasen.

In Zuikertuin Mall, dat wordt geprofileerd als het eerste winkelcentrum met airconditioning, pronkt dit tere paasboompje:



Ook etalages van modewinkels en snackbars worden versierd met eitjes, gele kuikens en konijnen. De supermarkten Centrum, Vreugdenhil en Mangusa zijn op Paaszondag wel geopend, maar sluiten eerder de deuren.

De wedstrijd van het nationale elftal tegen Nicaragua is aanstaande en krijgt daardoor meer aandacht in de kranten. De verzekeraar Ennia meent in een advertentie: "Zuid-Afrika 2010 is een reëel doel", en het telecombedrijf Chippie nodigt lezers uit om de uitslag van de wedstrijd per sms te voorspellen. De te winnen prijzen zijn het mobiele toestel Bird D736 en "een voetbal getekend door onze Antilliaanse Elftal". Oei, een taalfout in een advertentie van een bedrijf dat nota bene geld verdient via communicatie.
In de rubriek "Op naar het wk" brengt het Antilliaans Dagblad verslag uit van de verbeteringen die zijn aangebracht in het voetbalstadion. Inmiddels is er 60.000 Naf geinvesteerd in twee extra nooduitgangen, nieuw gaas over de hekken, een stroomgenerator en een bredere spelerstunnel. De supporters kunnen de zaklantaarns thuislaten, want "de kapotte lampen van de stadionverlichting zijn inmiddels vervangen door nieuwe".

Vrijdagavond zou ik Carine weer zien, maar helaas werd ze door ziekte gedwongen om de afspraak te annuleren. Gisteren begon haar vakantie (tot 30 maart), en gelijk vanaf de eerste dag moet ze het bed houden en zichzelf antibiotica toedienen. Eerder in de week had ze zich opgewonden over een bericht in Amigoe. Op de voorpagina stond een foto van een bord dat voor een school was geplaatst, en via het bord werd medegedeeld dat de school geen plaats meer kan bieden aan nieuwe leerlingen. Curacao telt vier basisscholen die Nederlands hanteren als primaire taal, en deze scholen hebben allemaal geen plaats meer open voor het nieuwe schooljaar.

Filed under having  

1 reacties:

Mam zei

Dinsdag uitverkoop van alle chocolade eitjes en hazen. Na het volgende weekend de chocoladeletters en pepernoten weer in de schappen.
Je kunt als grutter niet vroeg genoeg beginnen.
In ieder geval een heel vrolijk Pasen.

Liefs XXX