Marcel in Curacao

Curacao

Houd de dief

31 maart 2008 by Marcel Roes

Het buureiland Aruba is wereldwijd bekend geworden vanwege de moordzaak rondom Natalee Holloway en de verdachte Joran v. d. S. In Curacao speelt momenteel ook een tot de verbeelding sprekende "case". Het relaas leent zich uitstekend voor een kolderieke politiefilm.
De 36-jarige agent Wensel Magdalena, verbonden aan het team Zero Tolerance, stapte op 25 mei 2007 uit zijn dienstwagen en meldde zich aan de toog van de Chinese toko La Fama. Hij sommeerde het personeel om hem toegang te verschaffen tot de overige vertrekken van de winkel. Magdalena toonde geen huiszoekingsbevel, maar de werknemers R. en Q. Zhou dorsten zich niet te verzetten. De agent nam onder meer een koffer mee, die volgens de Chinezen de drager was van 100.000 Antilliaanse gulden.
De Chinezen kregen het vermoeden dat de agent buiten zijn boekje was gegaan en deden aangifte. Magdalena verweerde zich bij zijn superieuren met de verklaring dat hij wilde aantonen "dat er zaken bij de toko plaatsvinden die het daglicht niet konden verdragen". Hij meent dat de toko als dekmantel dient voor de handel in verdovende middelen. De koffer werd later gevonden op de vuilnisbelt Shut.
De rechter heeft niet vast kunnen stellen of de koffer inderdaad 100.000 Naf bevatte, of een collectie poeders en pillen. Wel is bewezen dat Magdalena zijn gezag heeft misbruikt, en dat komt hem te staan op vier jaar cel en ontzetting uit zijn ambt voor acht jaar.
Maar wat zat er in de koffer? Waarom heeft Magdalena zijn vermoedens niet eerst geuit bij het politiekorps? Waarom beweren de Chinezen dat de agent 100.000 Naf heeft geroofd, en waarom bewaren ze zoveel geld in een koffer?
Haal de camera's uit het vet Peter R!


De muur van de manege wordt opnieuw gebouwd. De omheining was eerst gemaakt van vrolijk ingekleurde bordkartonnen panelen. Door regen en wind zijn die panelen versleten, en een solide indruk maakten ze allerminst. Afgelopen weekend hebben twee bouwvakkers in de zon moeten beulen en met bakstenen zeulen. Inmiddels is de muur zo goed als af. Ik ben benieuwd of de buren hun nieuwe uitzicht waarderen.


Gisteravond kreeg ik bezoek van een miniatuur jachtvliegtuig. Wat is dit voor beest?



Misschien kan ik de bouwvakkers morgen verzoeken om mijn appartement te bedekken met dit afschrikwekkende web:



Dit zoete verliefde koppeltje is uiteraard wel welkom:



Filed under having  

3 reacties:

Mam zei

Hoi Mars,

Geinig verhaal over die politie agent en zijn koffer.
Wat is waar hè?

Staat die muur echt zo dicht tegen de huizen aan? Of lijkt dat maar zo op de foto.

Zo'n muur voor je deur is effectiever dan een spinnenweb, mits dicht genoeg tegen de deuropening gebouwd:-)
Grote vlinder heb je. Voor mij 'n onbekende soort.

Sterkte met als je beesten en beestjes. Don't let the bedbugs bite you.

Liefs en groet

Mam zei

Correctie.

Niet sterkte met als, maar sterkte met al....

Marcel Roes zei

De foto vertekent het inderdaad. Ik denk dat de afstand zo'n 5 meter is. Ook niet zo veel natuurlijk, maar genoeg om er bv wat struiken te planten.
Zou dat een vlinder zijn, zo eng en gebutst?