Marcel in Curacao

Curacao

Selectie

26 maart 2008 by Marcel Roes

Dankzij de consumentenbond van Curacao hoef ik voortaan niets meer te schrijven over de prijzen van supermarkten. Enkele dagen geleden stond in de Amigoe een artikel over het prijsverschil tussen supermarkten betreffende 112 onderzochte producten. Geinteresseerden kunnen de consumentenbond per e-mail verzoeken om een kopie van het onderzoek. Waarschijnlijk verwacht de bond dat er amper interesse is, want wat als tienduizenden huishoudens een mailtje sturen?
Ik heb alvast een backup gereed: download hier het xls bestand

In diezelfde editie van Amigoe schrijft de historicus J. Schrils in een ingezonden brief dat de Nederlandse minister Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) met haar Antillianenbeleid "lef en visie" toont. Ze verzuimt echter beleid te ontwikkelen om "de mentaliteit van veel Antillianen" te verbeteren. Volgens Schrils wordt die mentaliteit gekenmerkt door "racistische denkbeelden, het niet dragen van eigen verantwoordelijkheid, kansrijken die het vertikken om de kansarmen te ondersteunen, een minderwaardigheidscomplex, een grote schaamtecultuur, lange tenen".
Stel dat Vogelaar het met Schrils eens is en dit een rake en waarheidsgetrouwe typering vindt van de gemiddelde Antilliaan. Vervolgens neemt Vogelaar deze termen op in haar beleidsvoorstel, inclusief een plan om de mentaliteit te verbeteren. Zou het beleid van Vogelaar enthousiasme kweken? Zouden Antilliaanse politici haar om de nek vliegen en haar ontroerd bedanken voor haar betrokkenheid? Ik acht het waarschijnlijker dat ze haar naar de keel vliegen. Wat bereik je ermee door zulke zware en beledigende termen te gebruiken? Lange tenen maak je niet korter door er op te gaan staan.

Op woensdag 26 maart wordt in Curacao voor het eerst een voetbalwedstrijd van de Nederlandse Antillen rechtstreeks uitgezonden op televisie. TeleCuracao heeft de primeur, en de return (heenwedstrijd 0-1 overwinning) is ook te zien via TV11 (Bonaire). Volgens het Antilliaans Dagbad heeft het Arubaanse station Tele13 eveneens belangstelling getoond.

Robin Nelisse is niet van de partij. Hij blijft thuis in Nederland omdat zijn vrouw elk moment kan bevallen. Nelisse heeft van de spelers in de Antilliaanse selectie bij de bekendste clubs gespeeld: Feyenoord en AZ. Brutil Hose speelde tien jaar geleden als tiener in de spits bij Ajax. Inmiddels komt Hose uit voor een amateurclub.

Doel: Wencho Farrell (FC Türkiyemspor), Raymond Homoet (FC Volendam)

Verdediging: Lennox Mauris (FC Türkiyemspor), Angelo Martha (Willem II), Tyrone Loran (NAC Breda), Djuric Winklaar (Quick Amersfoort), Eugene Martha (Jong Colombia), Angelo Cijntje (BV Veendam)

Middenveld: Angelo Zimmerman (BV Veendam), Revy Rosalia (TOP Oss), Anton Jongsma (FC Zwolle), Giovanni Franken (RVVH)

Aanval: Robin Nelisse (FC Utrecht), Brutil Hosé (Haaglandia), Orlando Smeekes (Go Ahead Eagles), Richal Leitoe (FC Lisse), Benjamin Martha (RBC Roosendaal), Dyron Daal (Fuenlabrada)

Filed under having  

1 reacties:

Mam zei

Heel interessant die prijslijst.
De prijzen begrijp ik, maar sommige producten?
Laat ik maar naar AH gaan, dan weet ik wat er in het blik zit.

Veel plezier bij de voetbalwedstrijd van "onze jongens"
tegen "hullie".(Cruyffiaans).

Liefs en sunchi.
Bon diarason